woensdag , 22 mei 2024

Tweede vestiging voor AMN op Lelystad Airport

Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) op Airport Teuge heeft een dependance geopend op Lelystad Airport. Daarmee komt AMN tegemoet aan de wensen van enkele nieuwe grote klanten op deze luchthaven. 

Het vliegtuigonderhoudsbedrijf AMN heeft in de afgelopen jaren op Teuge een snelle groei doorgemaakt. Na de vliegschool Zelf Vliegen en de KLM Aeroclub op Lelystad Airport, hebben ook andere grote operators zoals het vliegbedrijf Sky Service Netherlands op Teuge en een aantal particuliere vliegtuigeigenaars, zich bij AMN gemeld als nieuwe klanten.

Trots op nieuwe klanten

Theo Arends, operationeel directeur van AMN is daar erg blij mee: “We zijn er trots op dat we in het afgelopen twee jaar zoveel nieuwe klanten hebben bijgekregen. Daardoor ontstond intussen de behoefte aan uitbreiding. We hebben daarom onze vestiging op Teuge in 2019 gerenoveerd en met een tweede hangaar uitgebreid. De opening van een dependance op Lelystad Airportin de voormalige ´Catalina Hangaar´, die nu eigendom is van Zeusch Aviation, is een logische volgende stap.”

Groeiend AMN

Theo Arends: “Onze nieuwste klant op Lelystad Airport, de KLM Aeroclub, is een gerenommeerde vliegclub die dit jaar precies vijftig jaar bestaat. De KLM Aeroclub vliegt met vier vliegtuigen. Daarvan komen de twee Cessna 172P Skyhawks, PH-KBA en PH-WVO, en de Piper PA-28-181 Archer II PH-KAX bij AMN in onderhoud. En met de groei van ons klantenbestand groeit ons bedrijf mee. Met de uitbreiding op Teuge en de vestiging van een dependance op Lelystad groeit ook ons personeelsbestand en zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe goede vliegtuigonderhoudsmonteurs.”