zaterdag , 25 mei 2024

Zelf Vliegen in Transavia-groen

De eerste twee Blackshape Gabriél-opleidingsvliegtuigen van de Vliegschool Zelf Vliegen, die begin dit jaar op Lelystad Airport zijn aangekomen, hebben hun Transavia-groene kleuren gekregen. De gloednieuwe vliegtuigen zullen worden gebruikt voor de opleiding van piloten voor Transavia, zodra de coronabeperkingen dat toelaten.

Koolstofvezel
Zelf Vliegen is de ´launching customer´ van de nieuwe Blackshape Bk160 Gabriél, die wordt ingezet voor opleidingen in het kader van het Transavia Airline Pilot Program. De Blackshape Gabriél is een tandemseater die geheel is gebouwd van koolstofvezel. Het vliegtuig heeft een glazen cockpit en dubbele besturing en is EASA CS-VLA gecertificeerd. Zelf Vliegen heeft vier exemplaren van dit nieuwe Italiaanse opleidingsvliegtuig besteld.

Diverse brevetten        
De vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad Airport verzorgt, naast de elementaire vliegtraining voor de professionele Transavia MPL-opleiding, voor particulieren praktijkopleidingen voor een Private Pilot License (PPL), een Light Aircraft Pilot License (LAPL) en een Recreational Pilot License (RPL-MLA). Daarnaast wordt binnenkort ook de opleiding voor een Commercial Pilot License (CPL) aangeboden. Naast de Blackshape Gabriéls heeft de Lelystadse vliegschool hiervoor diverse vliegtuigen beschikbaar, waaronder drie tweepersoons Aero AT-3´s, drie vierpersoons Cessna 172R´s, en een tweemotorige Tecnam P2006T voor de opleiding op meermotorige vliegtuigen.

Take-off na corona
Blackshape Gabriéls hebben gescheiden cockpits achter elkaar. De twee toestellen zijn daarom klaar om met hun opleidingsvluchten te beginnen zodra de coronabeperkingen dat toelaten. De vliegschool Zelf Vliegen is internationaal vertegenwoordiger voor de Italiaanse Blackshape Bk160 Gabriél en voor de Blackshape Bs100 Prime. Meer informatie over de vliegschool Zelf Vliegen is te vinden op www.zelfvliegen.nl of is te krijgen via tel. 0320-785522.