vrijdag , 21 juni 2024
Oostwold Airshow 2015

Oostwold Airshow uitgesteld maar niet van de baan

De organisator van het populaire luchtvaartevenement in 2023, Tom van der Meulen, zegt dat het evenement te vroeg komt vanwege de toekomstplannen en de huidige drukte bij het vliegbedrijf op Oostwold Airport. Het vliegveld en vliegbedrijf hebben op dit moment alle aandacht nodig, waardoor het organiseren van een airshow volgend jaar niet verantwoord is.

De vorige editie, de 10e Oostwold Airshow in 2019, trok meer dan 20.000 bezoekers en heeft een sterke reputatie opgebouwd in de luchtvaartwereld vanwege de hoogwaardige programmering en de aanwezigheid van historische vliegtuigen. Tom van der Meulen benadrukt dat de airshow zorgvuldige planning en organisatie vereist, iets wat momenteel niet haalbaar is vanwege de drukte met vliegactiviteiten en vliegtuigonderhoud.

Hij verzekert echter dat de Oostwold Airshow niet permanent verdwijnt en dat de 11e editie nog steeds op de planning staat. Het zal echter waarschijnlijk nog een jaar langer duren voordat het evenement weer plaatsvindt, in 2024, wanneer er naar verwachting meer ruimte en mogelijkheden zullen zijn voor een indrukwekkende airshow. De exacte datum zal te zijner tijd worden aangekondigd.