vrijdag , 17 mei 2024

Erik Borgmann 2e WK Sail Grandprix

Nederlandse zweefvlieger Erik Borgmann heeft onlangs op indrukwekkende wijze de 2e plaats veroverd tijdens de Sailplane Grandprix in Pavullo, Italië. Dit resultaat komt na zijn recente succes in Polen, waar hij samen met Joost Wolff de 4e plaats behaalde tijdens de Europees Kampioenschappen Zweefvliegen.

De Sailplane Grandprix is een prestigieus wereldkampioenschap dat slechts openstaat voor de allerbeste zweefvliegers van over de hele wereld. Deze uitdagende wedstrijd speelde zich voornamelijk af in bergachtig terrein en trok in totaal 20 deelnemers aan.

Het competitieve karakter van de race vereiste dat de vliegers een vooraf bepaald parcours van gemiddeld 300 kilometer aflegden, waarbij vaak de uiteindelijke rangschikking op seconden werd beslist. In dit geval maakte slechts 1 meter verschil het verschil voor Erik, die de 2e plaats veroverde. De overwinning ging naar de Duitse vlieger Stefan Langer, terwijl de derde plaats werd ingenomen door zijn landgenoot Herman Leucker. Dit is een historische prestatie, omdat nog nooit eerder een Nederlander het podium heeft bereikt in dit wereldkampioenschap.