zaterdag , 25 mei 2024

Laatste kans voor ESA Stageprogramma 2023

Het Europees Ruimteagentschap (ESA) roept studenten op om hun carrière in de ruimtevaartsector te lanceren door te solliciteren voor het Studentenstageprogramma 2023. De deadline voor aanmeldingen nadert snel: 30 november 2023.

Wie kan solliciteren?

Om in aanmerking te komen voor een stage bij ESA, moeten kandidaten aan specifieke criteria voldoen. Deze omvatten het zijn van een student, bij voorkeur in het laatste of voorlaatste jaar van een universitaire masteropleiding. Bovendien moet de aanvrager burger zijn van een van de ESA-lidstaten of geassocieerde lidstaten.

Stappen voor een sterke aanmelding

ESA biedt enkele tips om de kans op succes te vergroten. Het lezen en zorgvuldig selecteren van de juiste stage, het delen van motivatie en enthousiasme in een motivatiebrief, en het zorgvuldig beantwoorden van de vragen in het aanmeldingsformulier zijn essentieel.

Selectieprocedure in detail

De selectieprocedure omvat de publicatie van stageplaatsen in november 2023, gevolgd door een shortlist- en selectieproces dat duurt tot januari 2024. De stageperiode begint op zijn vroegst in februari 2024.

Meer informatie en ondersteuning

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden de FAQ-sectie van ESA raadplegen en de specifieke pagina over studentenstages bekijken. Daarnaast biedt een interview met Andrew Kane, coördinator van de instapprogramma’s van ESA, en drie voormalige ESA-stagiairs, nu werkzaam als jonge afgestudeerden bij het agentschap, waardevolle inzichten.

Link: https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/Student_Internships2