woensdag , 22 mei 2024

VoltAero kiest voor Safran’s expertise

VoltAero heeft gekozen voor Safran Electrical & Power om de elektrische bedrading te leveren voor het Cassio 330 certificeringsvliegtuig, een innovatief elektrisch-hybride model. Deze keuze benadrukt Safran’s vooraanstaande rol als partner in de ontwikkeling van VoltAero’s geavanceerde e-vliegtuig.

Safran’s rol in het Cassio 330-project

Safran Electrical & Power zal de bedrading voor het voortstuwingssysteem en het vermogensdistributiesysteem van de Cassio 330 ontwerpen en produceren. Deze bedrading is bestand tegen continu gebruik tot 800 volt en is speciaal ontworpen om gedeeltelijke ontlading op grote hoogtes te weerstaan, wat een aanzienlijke technologische vooruitgang betekent.

Strategische samenwerking sinds 2020

De overeenkomst tussen VoltAero en Safran, die in 2020 werd ondertekend, omvat ook de levering van de ENGINeUS 100 elektrische motor door Safran. Deze motor, die meer dan 150 kW vermogen levert bij het opstijgen, is een essentieel onderdeel van het elektrisch-hybride voortstuwingssysteem van de Cassio 330.

Bijdrage aan luchtvaartdecarbonisatie

Jean Botti, CEO en Chief Technology Officer van VoltAero, en Serge Pons, General Manager & Executive Vice President van de Interconnection Systems Eurasia-afdeling van Safran Electrical & Power, benadrukken beide de cruciale rol van deze samenwerking in de decarbonisatie van de luchtvaart. Zij wijzen op Safran’s expertise in hoogvermogentechnologieën als een belangrijke factor in dit proces.

Cassio-familie: veelzijdig en betrouwbaar

De Cassio-vliegtuigfamilie, bestemd voor commerciële regionale operatoren, luchttaxi-/charterbedrijven, privéeigenaren en voor nutscategorieën zoals vracht, postbezorging en medische evacuaties, wordt gekenmerkt door hoge prestaties en lage operationele kosten. De familie omvat drie modellen: Cassio 330, Cassio 480 en Cassio 600.

Uniek voortstuwingssysteem van VoltAero

Het ENGINeUS 100 elektrische motor systeem in de Cassio-toestellen biedt volledige elektrische kracht voor taxiën, opstijgen, primaire vlucht en landen. De hybride functie, met de verbrandingsmotor, werkt als een range extender en laadt de batterijen op tijdens de vlucht, wat bijdraagt aan een betrouwbare fail-safe functionaliteit.