dinsdag , 21 mei 2024

Airbus Helicopters ondersteunt Franse helikoptervloot

Airbus Helicopters en Babcock hebben een contract gewonnen om 48 EC145-helikopters van het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken te onderhouden. Dit twaalfjarige contract, dat dit jaar ingaat, is ondertekend met de Direction de la Maintenance Aéronautique (DMAé), de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van overheidsvliegtuigen in Frankrijk.

Belangrijke rol voor veiligheidsdiensten

“De Sécurité Civile en de Gendarmerie Nationale zijn cruciaal voor de veiligheid van onze gemeenschappen in Frankrijk. We zijn blij met dit contract, dat hun vertrouwen in ons bevestigt en onze samenwerking versterkt,” zei Romain Trapp, Executive Vice President Customer Support and Services bij Airbus Helicopters. “We voelen ons verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat hun EC145-helikopters 24/7 beschikbaar zijn voor hun belangrijke missies.”

Wat het contract inhoudt

Het contract omvat de technische ondersteuning van 33 EC145-helikopters die door de Sécurité Civile worden gebruikt en 15 EC145-helikopters die door de Gendarmerie worden ingezet. Deze helikopters zijn verspreid over 41 bases in Frankrijk, inclusief vijf bases in overzeese gebieden. Het contract dekt:

  • Technische ondersteuning
  • Levering van reserveonderdelen
  • Logistieke oplossingen
  • Technisch databeheer
  • Softwareondersteuning

Cruciale missies

Airbus Helicopters en Babcock zorgen ervoor dat de EC145-helikopters van de Sécurité Civile en de Gendarmerie beschikbaar zijn voor hun belangrijkste missies, zoals:

  • Zoek- en reddingsacties
  • Spoedeisende medische diensten
  • Brandbestrijdingsmissies
  • Wetshandhavingsoperaties (voor de Gendarmerie)

Vernieuwing van de helikoptervloot

Airbus is ook betrokken bij de vernieuwing van de helikoptervloot van de Sécurité Civile en de Gendarmerie. De Sécurité Civile heeft al vier nieuwe H145-helikopters in gebruik genomen, die in 2021 zijn besteld en ook worden ondersteund door Airbus Helicopters en Babcock. Eind 2023 werd een contract getekend voor 42 H145-helikopters voor het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken (36 voor de Sécurité Civile en zes voor de Gendarmerie). De levering van deze helikopters begint in 2024.