donderdag , 25 juli 2024

Eerste internationale elektrische vluchten beschikbaar op Maastricht Aachen Airport

Vanaf juli 2024 kunnen passagiers gebruikmaken van internationale elektrische vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA). Dit innovatieve project, genaamd Electrifly, biedt emissievrij transport tussen Maastricht, Luik en Aken.

Samenwerking en emissievrij vervoer

Electrifly is een samenwerking tussen MAA, de luchthavens van Aken en Luik, FH Aachen, ASL Group en NIO. Dit project is een voorproefje van de toekomst van eAviation en biedt passagiers de mogelijkheid om emissievrij te reizen tussen regionale luchthavens en internationale hubs in Europa.

Deur-tot-deur emissievrij transport

Naast de elektrische vluchten biedt Electrifly ook emissievrij vervoer van deur tot deur aan. NIO, een fabrikant van elektrische voertuigen, stelt een aantal elektrische auto’s beschikbaar voor het transport van passagiers van en naar de luchthavens. Dit zorgt ervoor dat Electrifly niet alleen emissievrij in de lucht is, maar ook op de weg.

Samenwerking met toonaangevende partners

FH Aachen, een toonaangevend Europees centrum voor lucht- en ruimtevaart en engineering, levert de piloten en vliegtuigen voor dit project. ASL Group, een business aviation operator, zorgt voor de grondafhandeling en vliegschool. Jonas van Stekelenburg, CEO van MAA, verklaart: “Electrifly geeft een inkijkje in de toekomst van de luchtvaart en nodigt alle partijen die de toekomst van eAviation willen ontdekken uit om samen te werken.”

Toekomst van eAviation

Van Stekelenburg benadrukt de samenwerking tussen de verschillende Euregionale partijen: “Dit project onderstreept onze overtuiging dat MAA de perfecte locatie is om de ontwikkeling van eAviation verder te faciliteren.”

Emissievrije toekomst met NIO

Ruben Keuter, algemeen directeur van NIO Nederland, voegt toe: “NIO is er trots op dat we voor Electrifly de emissievrije limousineservice van deur tot luchthaven en van luchthaven tot eindbestemming mogen leveren. Electrifly en NIO streven hetzelfde doel na: een schonere toekomst voor volgende generaties. De toekomst is hier!”

Boek nu uw elektrische vlucht

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus zijn vluchten tussen Nederland, België en Duitsland in een volledig elektrische Pipistrel tweezitter boekbaar via www.electrifly.store. Alle vluchten en ritten zijn gebaseerd op het EASA cost-sharing principe, waarbij de kosten worden gedeeld tussen piloot en passagier.