donderdag , 25 juli 2024

Airbus levert eerste H160-helikopter in de VS aan PHI

Airbus heeft de eerste H160-helikopter in de Verenigde Staten geleverd aan PHI. Dit markeert het begin van de H160-operaties in het land. PHI zal vier H160-helikopters inzetten voor offshore-transport in de Golf van Mexico.

Route-proefprogramma voorafgaand aan commerciële operaties

Voor de start van commerciële operaties zal de helikopter worden gebruikt in een route-proefprogramma. Dit programma toont de capaciteiten van de H160 in de veeleisende offshore-omgeving. Het doel is een soepele ingebruikname te faciliteren en ervoor te zorgen dat de operator en de eindklant vertrouwd raken met de geavanceerde technologie en veiligheidsfuncties.

Reacties van CEO’s

“Dit is een opwindende mijlpaal voor onze teams en partners,” zei Scott McCarty, CEO van PHI Group. “De H160 vertegenwoordigt een nieuw tijdperk voor PHI. Het versterkt onze toewijding aan veiligheid, kwaliteit en efficiëntie in de Golf van Mexico. We zijn trots om dit next-generation vliegtuig in onze vloot te verwelkomen. Gefeliciteerd aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!”

H160 populair in Noord-Amerika en wereldwijd

“Met zijn geavanceerde technologie heeft de H160 een nieuwe standaard gezet in de helikopterindustrie,” zei Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. “We zijn verheugd dat Amerikaanse klanten nu kunnen profiteren van de superieure prestaties van de H160. Het lagere brandstofverbruik, het vermogen om tot 50% gemengde SAF te gebruiken, de comfortabele cabine en het uitstekende zicht vanuit de cockpit maken het ideaal voor offshore-operaties. We zijn ervan overtuigd dat het zal excelleren in de energiemissies van PHI.”

De H160 is een populaire keuze voor klanten in Noord-Amerika. De eerste Canadese levering aan Chartright Air Group vond recentelijk plaats. De H160 is ook in gebruik in Brazilië, Japan, Saoedi-Arabië, Frankrijk en vele andere Europese landen.