zaterdag , 18 mei 2024
De trotse geslaagden poseren met hun diploma. Foto: Ministerie van Defensie

Eerste Nederlandse personeel klaar met Joint Strike Fighter opleiding

Eerste Nederlandse personeel klaar met Joint Strike Fighter F 35 opleiding. De eerste Nederlandse F-35-vlieger, majoor Laurens-Jan Vijge en de eerste 6 crew chiefs zijn eind vorige week op Eglin Air Force Base in Florida geslaagd voor de opleiding op het nieuwe jachtvliegtuig.

Daarbij waren Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Sander Schnitger en Directeur Operaties commodore Dennis Luyt aanwezig. Schnitger verklaarde trots te zijn op de geslaagden.

Op dit moment wordt al het personeel dat deelneemt aan de Operational Test & Evaluation (OT&E) Fase opgeleid op Eglin. Half februari begint de volgende vlieger aan de F-35-opleiding. De komende tijd doorlopen 4 vliegers de opleiding op de F-35. Later dit jaar verplaatst het detachement naar Edwards Air Force Base in Californië voor de OT&E.