donderdag , 30 mei 2024
Historische vliegtuigen op transport naar NMM
Sea Fury NMM.nl

Historische vliegtuigen op transport naar NMM

Historische vliegtuigen op transport naar NMM. Maandagavond 27 januari rond 22.00 uur gaan er 3 vliegtuigen op weg naar hun nieuwe bestemming: het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. De vliegtuigen worden vervoerd vanaf het inmiddels gesloten Militaire Luchtvaart Museum aan de Kampweg in Soesterberg.

Over de weg
De vliegtuigen, een Hawker Sea Fury, een Hawker Seahawk en een Lockheed F-104 Starfighter worden maandagavond op Trekker-Oplegger-Combinaties geplaatst en vervoerd naar het nieuwe museum, een afstand van zo’n 3 kilometer. Hier worden ze tijdelijk in het depot geplaatst om later dit jaar een plek te krijgen in het museum.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een nieuw museum waarin een defensiebreed thematisch verhaal wordt gepresenteerd. De collecties van het Militaire Luchtvaart Museum (voorheen in Soesterberg) en het Legermuseum (voorheen in Delft) worden hier tentoongesteld. Het museum wordt gebouwd door Heijmans op de voormalige vliegbasis in Soesterberg en opent de deuren in het najaar van 2014.

Starfighter NMM
Starfighter NMM