donderdag , 30 mei 2024
Losgebroken vlieger

Power kiting vlieger zet doorgaande weg stil

Tijdens het power kiting vliegerfestival 19 april j.l. is in Vroomshoop een vlieger losgebroken. Deze is diezelfde nacht in een boomtop blijven hangen met zijn 200 meter lange lijn in Luttenberg. De brandweer probeerde daar de vlieger naar beneden te halen maar deze wist opnieuw zijn eigen weg te kiezen. Eigenaren van de vlieger kregen via Twitter “lucht” van de mogelijke locatie van de vlieger. Zij zijn gaan zoeken in de omgeving waar de vlieger en troffen deze aan in een boom langs de N348 (Ommerweg) tussen Lemelerveld en Raalte.

Het gevaarte van 3 bij 6 meter zorgde voor een gevaarlijke situatie. Als de vlieger loskwam uit de boom en de weg op waaide waren de gevolgen niet te overzien op de weg waar 80 is toegestaan. Met een tweede vlieger werd gepoogd de lijn van de vlieger in de boom los te trekken, dit mislukte; ook deze vlieger belandde in een boom. De politie die ter plekke kwam besloot de brandweer te laten alarmeren. Een tankautospuit uit Luttenberg en de hoogwerker uit Zwolle kwamen ter plaatse.

Om de ‘operatie’ te kunnen uitvoeren moest de hoogwerker gepositioneerd worden midden op de provincialeweg. Deze werd zo’n half uur gestremd. Uiteindelijk werden de vliegers weer met de eigenaren herenigd die hier uiteraard zeer blij mee waren, mede omdat een dergelijke vlieger ruim 600 euro kan kosten. Toen de hoogwerker kon inpakken werd de weg snel weer vrijgegeven voor alle verkeer. Ook de vliegeraars gingen terug richting het Vliegerfestival in Vroomshoop.

http://www.powerkiting-zo.nl/

Bron: GinoPress