vrijdag , 12 april 2024

Kinderattractie Aviodrome is geopend!

Kinderattractie Aviodrome is geopend ! Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport, opende op vrijdag 18 april onder grote belangstelling de nieuwe kinderattractie Aviodrome Airport bij Aviodrome. Dit is een 300 meter lange baan waarop kinderen hun eigen trapvliegtuigje besturen. De attractie is tevens onderdeel van de Aviodrome-pilotenopleiding. Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart Themapark vijf opdrachten succesvol uitvoeren, dan krijgen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet.

Na het legen van een fles kinderchampagne over één van de trapvliegtuigjes door Erik Lagerweij, kon het eerste rondje over de nieuwe mini-luchthaven Aviodrome Airport beginnen. Brandweerlieden van de luchthaven spoten enkele tientallen meters verderop een ereboog van water, zoals dat ook vaak ‘in het echt’ gebeurt wanneer er bijzondere festiviteiten zijn op een luchthaven.

Pilotenopleiding
Om een vliegbrevet te halen moeten kinderen aantonen dat ze beschikken over de vaardigheden van een échte piloot. Die vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. Deze laatste wordt uitgevoerd in de nieuwe kinderattractie ‘Aviodrome Airport’. Hier rijden kinderen in een trapvliegtuigje over een 300 meter lange baan onder het vliegtuig DC-4 door.

Lees ook: http://www.vliegeninnederland.nl/2014/09/piloot-pien-is-25-000ste-hoogvlieger-bij-aviodrome