woensdag , 24 april 2024

RAS enige onderhoudsbedrijf voor onderhoud Artex ELT

Rotterdam, 4 juni 2014. Rijnmond Air Services is vanaf heden het enige onderhoudsbedrijf in Nederland die Artex Emergency Locator Transmitters (ELT) mag onderhouden.

Noodzenders, in de luchtvaart beter bekend als ELT’s (Emergency Locator Transmitters) zijn hopelijk nooit nodig, maar in noodgevallen levensreddend. Moderne ELT’s zenden hun signalen uit naar Cospas-Sarsat SAR-satellieten. In tegenstelling tot de oudere systemen zenden nieuwe systemen een specifieke, individuele, programmeerbare code uit, met locatie op basis van satellietnavigatie. Zo werden in 2010 door het gebruik van ELT’s 2388 levens gered bij 641 noodsituaties.

Het in Fort Lauderdale, Florida, gevestigde ACR/Artex produceert ELT’s voor airliners, militaire vliegtuigen, business jets, general aviation en helikopters, alsmede alle bijbehorende accessoires zoals antennes, remote switches en interfaces met andere avionica aan boord van het vliegtuig. Ook is een zogenaamde ‘handheld’ ELT beschikbaar, die bijvoorbeeld op een reddingsvlot meegenomen kan worden en handmatig geactiveerd moet worden.

Rijnmond Air Services is vanaf heden het enige onderhoudsbedrijf in Nederland die bevoegd is om onderhoud en programmering uit te voeren aan alle luchtvaart Emergengy Locator Tranmitters (ELT’s) van Artex. Rijnmond Air Services heeft de nieuwste cursussen met goed gevolg afgelegd en is weer erkend als Artex dealer voor de luchtvaart ELT’s. Door de overgang van Artex naar ACR zijn alle oude dealerschappen komen te vervallen. Voor meer informatie, neem contact op met Rijnmond Air Services: www.rasnl.com of kijk op de website van de fabrikant: www.acrartex.com.