donderdag , 25 juli 2024
Stinson V-77 Reliant Aviodrome/Klaas Reinder Sluijs

Kom naar Planes & Trucks bij Aviodrome

Lelystad, donderdag 14 augustus 2014 – Dit weekend staat in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome het evenement ‘Planes & Trucks’ op het programma. Onder deze titel richt het op Lelystad Airport gevestigde de schijnwerpers op het vervoer over de weg, maar komt er speciaal hiervoor ook een aantal bijzondere vliegtuigen naar Lelystad Airport. Tijdens dit gecombineerde en unieke evenement zal – naast de permanente collectie – een aantal mooie vliegtuigen en dus ook trucks van dichtbij te bezichtigen zijn. Leuk voor jong en oud.

Op 16 en 17 augustus leren bezoekers van Aviodrome alles over ‘Planes & Trucks’ en de mogelijke relaties daartussen. Verder zijn de deelnemende piloten en truckchauffeurs beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Hoe leuk is dat?
Naast de gebruikelijke collectie van het Aviodrome zullen er verschillende legendarische en indrukwekkende vliegtuigen te zien zijn, zoals: een Fokker 50 van onze Koninklijke Luchtmacht, een de Havilland Tiger Moth en DHC-2 Beaver (alleen zaterdag), een Stinson V-77 Reliant, een North American T-6 Texan (Harvard) en last but not least het misschien wel fraaiste vliegtuig uit WO2, de P-51 Mustang ‘Trusty Rusty’.
De Consolidated PBY Catalina maakt op zaterdag twee rondvluchten vanaf het Aviodrome. Voor meer informatie, zie weblink ‘Rondvluchten PBY Catalina’ onder aan deze pagina.

Living History Group
Bezoekers van ‘Planes & Trucks’ kunnen zich tijdens dit evenement even in WO2 wanen. De Living History Group, bestaande uit het 93rd BG Rem.Grp., de War Reenactment Group en de War Horses, slaan namelijk hun kampen op bij het Aviodrome. Het doel van deze groep is om de militaire geschiedenis bijna tastbaar te maken door middel van uitbeelding van oorlogssituaties. Men maakt daarbij gebruik van authentieke rekwisieten, zoals jeeps en vrachtwagens van eenheden uit de militaire historie.
Juist in deze tijd van oplopende internationale spanningen is het goed om even stil te staan bij de offers die er in die periode zijn gebracht en waardoor wij de afgelopen 70 jaar in relatieve vrede en veiligheid hebben kunnen leven.

Kortom, genoeg te zien én te leren tijdens Planes & Trucks bij het Luchtvaart-Themapark Aviodrome op Lelystad Airport. Het Aviodrome is tijdens de zomervakantie dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie, volg deze weblinks:
– http://www.aviodrome.nl
– http://www.aviodrome.nl/evenementen/fly-in-planes-trucks
– http://www.catalina-pby.nl/Vliegen-met-de-Catalina/Vluchten/Kalender-2014/

Foto: Aviodrome / Klaas Reinder Sluijs