woensdag , 24 april 2024
Nationaal Militair Museum

Paul van Vlijmen Algemeen Directeur SDM

Soesterberg, 20 augustus 2014 – De Stichting Defensie Musea is verheugd te kunnen melden dat zij Paul van Vlijmen per 1 november a.s. heeft benoemd tot Algemeen Directeur. Van Vlijmen is op dit moment Directeur van het Spoorwegmuseum.

Paul van Vlijmen NMM
Paul van Vlijmen

Paul van Vlijmen
Van Vlijmen (1954) is afkomstig uit de museale wereld. Hij startte zijn museale loopbaan, na zijn studie  kunsthistorie, bij het Catharijneconvent in Utrecht. Sinds 1987 is hij werkzaam voor het Spoorwegmuseum, eerst als conservator en vanaf 1990 als directeur. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de vernieuwing van het Spoorwegmuseum van bedrijfsmuseum tot publieksmuseum. Hij oogstte nationaal en internationaal waardering voor zijn innovatieve aanpak en zijn cultureel ondernemerschap.

 

Stichting Defensiemusea
De Stichting Defensiemusea is in juni jl. opgericht en vormt de overkoepelende organisatie voor het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg (NMM), het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. Het Nationaal Militair Museum wordt op 11 december feestelijk geopend. Voor meer informatie zie www.nmm.nl