woensdag , 24 april 2024
http://stichtingfly4u.nl

FLY4U organiseert feestelijke dag voor jonge mantelzorgers

Drachten, 27 augustus 2014 – Op zaterdag 30 augustus organiseert Stichting FLY4U, in samenwerking met Stichting Fawaka, een speciale dag voor jonge mantelzorgers. Op vliegveld Drachten worden 120 jongeren verwacht uit Friesland voor een spetterend programma, met als hoogtepunt een vlucht boven Drachten waarbij ze als copiloot naast de echte piloot plaats zullen nemen! FLY4U is een initiatief vanuit Vliegclub Fryslân en organiseert deze vliegdag na de succesvolle edities van vorige jaren nu voor de derde keer.

– Helaas, de weerberichten zijn onvoldoende om zaterdag 30 augustus veilig te kunnen vliegen – 

In Nederland zijn er veel jongeren die opgroeien in gezinnen met een (ernstig of chronisch) zieke ouder, broer of zus. Dit betekent dat zij al op jonge leeftijd flink moeten bijdragen in de huishouding en zorg. Na schooltijd dient er niet alleen huiswerk te worden gemaakt, maar is koken, wassen, strijken en zorgdragen voor het gezin geen uitzondering. Hierdoor hebben deze jongeren in vergelijking met hun leeftijdsgenoten maar weinig tijd voor zichzelf en leuke, ontspannende activiteiten.

Stichting FLY4U geeft deze jongeren een onbezorgde dag op vliegveld Drachten waar ze – naast een vlucht als copiloot – mee kunnen doen aan tal van activiteiten zoals: rijden in een exclusieve bolide, springen in een bungee-trampoline, voetballen, meedoen aan diverse creatieve workshops, een make-over fotoshoot, spelen in een vluchtsimulator en nog veel meer.

http://stichtingfly4u.nl

Stichting FLY4U bestaat uit een groep enthousiaste piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân. Deze stichting heeft als doel het organiseren van vlieg(gerelateerde) activiteiten voor personen die, om wat voor reden dan ook, een positieve impuls goed kunnen gebruiken. Vorig jaren vlogen de piloten met 120 kids die in kwetsbare omstandigheden leven. “Als piloot ervaar ik een ongelooflijk gevoel van vrijheid, deze ervaring wil ik ook graag aan kinderen geven die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken”, aldus Karsten Dijkstra, enthousiast vlieger en initiatiefnemer van Stichting FLY4U.

Stichting FLY4U werkt samen met Stichting Fawaka. Fawaka is de organisatie voor jonge mantelzorgers in Friesland. De naam is niet toevallig gekozen. Fawaka is een groet en betekent “Hoe gaat het” in het Surninaams. Dat is precies wat Fawaka vraagt aan jonge mantelzorgers!

Links:
– http://stichtingfly4u.nl
– http://www.fawaka.nu

http://youtu.be/XZMB3HQWH68