dinsdag , 28 mei 2024
Piloot Pien is 25.000ste hoogvlieger bij Aviodrome

Piloot Pien is 25.000ste hoogvlieger bij Aviodrome

Lelystad, 9 september 2014 – Feesten op hoog niveau. Dat deden ze op 7 september bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad. Sinds de start van de pilotenopleiding in april gingen er al duizenden kinderen op voor hun vliegbrevet. De achtjarige Pien Bruil had vrijdag zelfs de eer om gehuldigd te worden als 25.000e Aviodrome-piloot.

De 25.000e piloot werd natuurlijk enorm in de watten gelegd. De dolblije Pien kreeg een pilotenpet, een opblaasvliegtuig, vrijkaartjes voor het luchtvaart-themapark en een supergroot vliegbrevet! Op de foto poseert zij samen met Albert Kraai, vestigingsmanager.

Pilotenopleiding
Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark vijf opdrachten succesvol uitvoeren, dan krijgen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Kinderen verdienen een vliegbrevet als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot.

Hun vaardigheden worden getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. Met de capaciteiten van Pien zat het allemaal wel snor. Sterker nog: de resultaten van de test tonen aan dat ze een echte hoogvlieger is.

25000e piloot Aviodrome

Foto: Aviodrome/Libéma

Links:
– http://www.vliegeninnederland.nl/2014/04/kinderattractie-aviodrome-is-geopend
– http://www.aviodrome.nl