woensdag , 29 mei 2024
Foto: Bonnet Media - Cas Blauw

Topdrukte tijdens Texel Fly-In 2014

De Cockdorp, 10 september 2014 – Ondanks dat het weer op zaterdag (6 september) niet heel erg meewerkte, heeft de 6e editie van de Texel Fly-In weer bijzonder veel bezoekers weten te trekken.

Op donderdag 4 september kwamen al de eerste van de totaal 160 deelnemende vliegtuigen aan. Van de ca. 320 deelnemende personen – men mag uitgaan van 2 inzittenden/deelnemers per vliegtuig – hebben er ongeveer 80 in een tent naast hun vliegtuig gekampeerd. Dit laatste is nog altijd een unicum in Nederland. Voor de campinggasten van de Texel Fly-In 2014 waren er speciaal tijdelijke douche- en toilet faciliteiten beschikbaar. De rest van de deelnemers vond onderdak in een hotel of B&B op het eiland.

Deelnemers kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Ierland en Luxemburg.

Tijdens de traditionele zaterdagavond BBQ waren er zeker 100 Fly-In deelnemers aanwezig. Door het mooie weer op zondag (7 september) beleefde Texel International Airport – mede door de Texel Fly-In – de drukste dag van het jaar, qua vliegbewegingen.

De organisatie  dankt alle sponsors (The Pilot Shop, Bose Aviation Headset, EasyVFR – by PocketFMS, Cirrus Europe, General Enterprice, AOPA-nl, KNVvL, Martinair Flight Academy, Vlieg Bril, Zelf Vliegen, Hotel Texel Airport, Blackshape, Texel  Airport) en vrijwilligers. Dankzij hun inzet is het evenement ook deze keer weer tot een succes geworden.

Foto’s: Cas Blauw – Bonnet Media

Links:
– http://www.texelflyin.nl
– https://www.facebook.com/pages/Texel-Fly-In

 

© Bonnet Media 2014