maandag , 15 april 2024
Dutch Air Rally 2014

De eerste Dutch Air Rally is een feit

Lelystad/Teuge, 13 september 2014 – We kunnen er niet meer omheen. Nederland heeft weer een echte vliegrally. De 25 deelnemers meldden zich aan het begin van de middag voor de start van de Dutch Air Rally, vanaf Lelystad Airport. Aanvankelijk zat het weer niet erg mee. Dit had tot gevolg dat sommige deelnemers – die van de verschillende velden naar Lelystad Airport moesten komen – wat later arriveerden dan verwacht.

De rally was verdeeld over een ochtend- en een middagopdracht, met de finish op vliegveld Teuge. Het enthousiasme onder de vliegers en hun navigators was bijzonder groot. Zij kweten zich bijzonder goed van de taken die op de opdrachtformulieren stonden vermeld. Het ging hierbij om twee navigatievluchten die ieder afgesloten werden met een doellanding.

In verband met de eerder genoemde tegenvallende weersomstandigheden bleek het niet mogelijk de prijsuitreiking nog dezelfde middag te laten plaatsvinden, aangezien de (meeste) deelnemers nog voor sunset terug moesten vliegen naar hun respectievelijke thuisbases.

De organisatie, onder leiding van Chris Heine, Jan Tesselaar en Henk Roelofs, stond als een huis en kan terugkijken op een geslaagd evenement. Ook de betrokken vrijwilligers verdienen zeker een eervolle vermelding.

De einduitslag zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Hou daarom de website van Vliegen in Nederland goed in de gaten.

Cover foto: Bart Hoekstra

Links:
Foto’s Dutch Air Rally 2014
– Dutch Air Rally

Door: Redactie Vliegen in Nederland