maandag , 15 april 2024
Dutch Open Air Rally

Eerste Dutch Air Rally 13 september van start

Lelystad, 12 september 2014 – De eerste Dutch Air Rally zal op zaterdag 13 september van start gaan. Deze nieuwe rally is ontstaan uit een initiatief van een aantal vliegers,  nu dat de alom bekende Inter Service And Civil Air Rally (ISACAR)  niet meer georganiseerd wordt.

Het doel van de Dutch Air Rally is het bevorderen van het vliegerschap, veiligheid en de geoefendheid van vliegers en hun navigators. Maar ook gewoon plezier beleven aan het vliegen in het algemeen.

De ca. 30 deelnemende vliegtuigen komen van verschillende vliegvelden in Nederland en zelfs één uit België. Onder de deelnemers is ook ‘onze’ cosmonaut, André Kuipers.

Via een nader aan de deelnemers bekend te maken route vliegen zij – vanuit de verschillende vertrekplaatsen – in de ochtend naar vliegveld Lelystad. In het ‘Schiphol gebouw’ van het Aviodrome worden de bemanningen en eventuele passagiers ontvangen. Vervolgens zullen de opdracht voor de middagvlucht, een goodiebag en een lunchpakket worden uitgereikt.

De opdracht bestaat uit het nauwkeurig berekenen van het navigatieplan van de te vliegen route. Bij deze – circa anderhalf uur durende – vluchtvoorbereiding mogen geen elektronische hulpmiddelen worden gebruikt.

De laatste start – vanaf vliegveld Lelystad – zal niet later dan om 14.00 uur (lokale tijd) plaatsvinden.

De finish is tussen 14.00 en 15.30 uur verwacht op vliegveld Teuge. De winnaar wordt – na het verwerken van de ingediende vluchtgegevens en resultaten – later die middag bekend gemaakt.

Links:
www.dutchairrally.nl

© Bonnet Media 2014