donderdag , 30 mei 2024
Piaggio Aero

Piaggio Aero en RAS continueren samenwerking

Rotterdam The Hague Airport, 25 september – De Italiaanse vliegtuigproducent Piaggio Aero heeft vandaag haar contract met Rijnmond Air Services (RAS) voor twee jaar verlengd. Rijnmond Air Services continueert hiermee haar status als Authorised Service Centre voor de P.180 Avanti. In Nederland zijn drie Avanti’s geregistreerd.

De Piaggio P.180 Avanti is een tweemotorige turboprop, ontworpen voor zakelijk gebruik, die zeven passagiers kan vervoeren. Inmiddels zijn er meer dan 200 Avanti’s afgeleverd wereldwijd. Het type is in gebruik bij de luchtstrijdkrachten van Bulgarije, Italië en de Verenigde Arabische Emiraten. De Royal Canadian Mounted Police heeft ook een P.180 in gebruik.

Avanti’s worden ook voor andere doeleinden ingezet, onder meer calibratie van (luchtvaart)navigatiesystemen, cartografie, ambulance en maritieme patrouille. Een wel zeer aparte versie wordt de P.1HH Hammerhead, een onbemande versie (“drone”) met een grotere vleugel, die 500 kg aan wapens kan vervoeren en een geplande endurance heeft van 16 uur.

Piaggio heeft in mei van dit jaar de nieuwste generatie P.180 Avanti geïntroduceerd, de EVO. Deze nieuwe versie heeft een groter bereik (1770 nm/3278 km) en nieuwe vijf-bladige duwpropellers, waardoor het toestel minder geluid produceert. De EVO heeft verder een fors aantal verbeteringen aan het landingsgestel, airconditioning,interieur en avionica.

Links:
www.rasnl.com
www.piaggioaero.com

Piaggio Aero