woensdag , 24 april 2024

KLM biedt navigatieservice op Schiphol

Amstelveen, 25 september – Vanaf vandaag biedt KLM passagiers op Amsterdam Airport Schiphol een handige navigatieservice bij het overstappen op een andere vlucht. Klanten krijgen na aankomst op hun smartphone een plattegrond van de luchthaven met daarop de route en de benodigde looptijd naar de volgende gate te zien. KLM gebruikt als eerste luchtvaartmaatschappij de beacon technologie om indoor navigatieservice mogelijk te maken.

http://youtu.be/ExEYzrss83M


Deze zomer installeerde KLM de beacons op de verschillende pieren, de lounges en de centrale ruimtes in het vertrekgedeelte van Amsterdam Airport Schiphol. KLM heeft de beacon technologie de afgelopen maanden uitvoerig getest met klanten.

Passagiers die de KLM smartphone app hebben, ontvangen na het aanzetten van Bluetooth en het verbinden met internet zodra zij een beacon passeren een notificatie waarin gevraagd wordt of ze hulp kunnen gebruiken bij het vinden van hun volgende gate. Behalve de route wordt ook duidelijk aangegeven wat de verwachte looptijd is zodat de passagier daar rekening mee kan houden. De unieke indoor navigatieservice werkt zelfs als de passagier vanaf een andere verdieping op Schiphol vertrekt. De route en looptijd worden elke keer dat de passagier een beacon passeert bijgewerkt.

De service is beschikbaar voor Android smartphones en zal zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor iOS. Amsterdam Airport Schiphol biedt sinds kort gratis internet aan.