donderdag , 25 juli 2024
KLM Delfts blauw huisje nummer 95 is het HEINEKEN brouwhuis in Amsterdam

KLM huisje 95 is het Heineken brouwhuis in Amsterdam

Schiphol, 7 oktober 2014 – Elk jaar maakt KLM op haar verjaardag op 7 oktober een nieuw Delfts blauw huisje bekend. Dit jaar is het Heineken brouwhuis in Amsterdam gekozen tot KLM huisje. Extra bijzonder, omdat Heineken dit jaar 150 jaar bestaat.

KLM Delfts blauw huisje nummer 95 is het HEINEKEN brouwhuis in AmsterdamJean-François van Boxmeer, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Heineken: “Overal in de wereld maken mensen contact met en door onze merken. Waar je ook naartoe reist met KLM, je zult vrijwel overal het Heineken® merk kunnen vinden. Deze plaats in de wereldberoemde reeks van KLM-huisjes bevestigt onze relatie en daar zijn we trots op.”

Camiel Eurlings, President- Directeur KLM: “Ik vind het een eer dat ik het 95ste KLM huisje mag uitreiken. Het feit dat Heineken ook dit jaar een belangrijke verjaardag viert en dat Heineken en KLM beide sterke Nederlandse merken zijn, maakt het extra bijzonder. Tevens werkt KLM op diverse fronten met Heineken samen, zoals bij de ontwikkeling van KLM’s nieuwe World Business Class lounge op Schiphol en in de Dutch Sustainable Growth Coalition waarin we ons met andere Nederlandse multinationals sterk maken voor het realiseren van een duurzame groei. Ook schenken we Heineken aan boord.”

Het 95ste huisje is vandaag tijdens een feestelijke uitreiking op verrassende en spectaculaire wijze onthuld. Het eerste exemplaar van het 95e huisje dat KLM toevoegt aan haar collectie is door president – directeur KLM, Camiel Eurlings, overhandigd aan mevrouw de Carvalho-Heineken en aan de heer van der Burg, wethouder van Amsterdam.

KLM huisje: Heineken Brouwhuis
Het Heineken brouwhuis is in 1913 gebouwd ter vervanging van de oude brouwerij die sinds 1868 aan de Stadhouderskade in Amsterdam gevestigd was. In 1988 werd voor het laatst bier gebrouwen aan de Stadhouderskade.

Tegen de tijd dat de brouwerij Amsterdam sloot, bezochten ongeveer 90.000 mensen per jaar de brouwerij. Omdat Heineken deze traditie wilde voortzetten, werden de gebouwen aan de Stadhouderskade omgebouwd tot een bezoekerscentrum. Tegenwoordig is het brouwhuis uit 1913 het hart van de Heineken Experience, waar meer dan 600.000 bezoekers per jaar vanuit de hele wereld op af komen.

KLM-huisjes
De huisjes zijn een exclusief geschenk aan passagiers in onze World Business Class en zijn wereldwijd een geliefd collectors item.

KLM reikt sinds de jaren vijftig de Delfts blauwe huisjes uit aan boord. Deze huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd. De huisjes worden op intercontinentale vluchten aan passagiers in de World Business Class uitgereikt.