zondag , 14 juli 2024
Eurlings stapt per direct op bij KLM

Eurlings stapt per direct op bij KLM

Schiphol, 15 oktober 2014 – Camiel Eurlings heeft per direct zijn functie als president-directeur van onze nationale luchtvaartmaatschappij neergelegd. Dit heeft de Raad van Commissarissen vanavond bekend gemaakt. Eurlings kwam al langer negatief in het nieuws, mede door zijn ‘onzichtbaarheid’. Het accepteren van een functie als vertegenwoordiger van Nederland bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) deed een groot aantal wenkbrauwen fronsen. Maar ook zijn rol tijdens de staking van de Air France vliegers viel niet in goede aarde.

Afgelopen week was Camiel Eurlings nog volop in de publiciteit rond de viering van het 95-jarig jubileum van de Koninklijke. Hij benadrukte bij diverse gelegenheden dat de KLM de komende tijd alleen maar blauwer zou worden. Zijn gebrek aan ervaring in het leiden van een groot internationaal opererend bedrijf begon hem echter zichtbaar steeds meer parten te spelen.

Eurlings stapt per direct op bij KLMDe aftocht
Het afscheid, zoals dat aan de pers gecommuniceerd wordt, is correct en zakelijk. En dat is een teken aan de wand. Het is duidelijk de intentie van de KLM om de aftocht van Eurlings zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Hans Smits, voorzitter van de Raad van Commissarissen, bedankt Eurlings in een korte verklaring voor zijn inzet gedurende de vier jaar dat hij werkzaam was bij KLM. En vervolgt kort daarop met; “Wij wensen de heer Elbers succes met deze uitdagende nieuwe positie.”

Elbers
Pieter Elbers is sinds 1992 werkzaam bij KLM. In zijn laatste functie was hij al Chief Operating Officer en plaatsvervangend president-directeur. Eerder was hij SVP Netwerk & Allianties, General Manager KLM Japan & Korea en General Manager KLM Mediterranean.