vrijdag , 31 mei 2024

Pieter Elbers benoemd tot president-directeur KLM

Amstelveen, 15/10/2014 – Koninklijke Luchtvaart Maatschappij NV maakt bekend dat drs. ing. Pieter Elbers is benoemd tot president-directeur door de KLM Raad van Commissarissen als opvolger van ir. Camiel M.P.S. Eurlings.

Camiel Eurlings: KLM is en blijft een fantastisch bedrijf, waar ik met veel plezier en passie de afgelopen 4 jaar heb mogen werken. Ik wens de 35.000 KLM’ers wereldwijd alle succes toe op weg naar de 100e verjaardag over 5 jaar.

ir. drs Hans N.J. Smits, voorzitter van de KLM Raad van Commissarissen: De Raad van Commissarissen wil graag de heer Eurlings bedanken voor zijn inzet gedurende de vier jaar dat hij werkzaam is geweest bij KLM. Wij wensen de heer Elbers succes met deze uitdagende nieuwe positie.

Pieter Elbers benoemd tot president-directeur KLM als opvolger van Camiel EurlingsIn de gesprekken in het kader van het aflopen van zijn huidige benoemingstermijn in april 2015, hebben de heer Eurlings en de KLM Raad van Commissarissen gezamenlijk besloten dat hij per direct zal terugtreden als president-directeur en nu al ruimte maakt voor zijn opvolger.

Biografie– Pieter Elbers
Pieter Elbers (44), president-directeur KLM, is sinds 1992 werkzaam bij KLM en bekleedt op dit moment de functie van Chief Operating Officer en plaatsvervangend president-directeur. In deze hoedanigheid maakt hij sinds april 2012 deel uit van de statutaire directie van KLM.

Eerder bekleedde hij de posities van SVP Netwerk & Allianties, General Manager KLM Japan & Korea en General Manager KLM Mediterranean.

Pieter Elbers is lid van de Raad van Commissarissen van Kenya Airways en Transavia Airlines B.V.

Hij is lid van de Adviesraad van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), lid van de Raad van Advies van het International Institute of Air & Space Law, en lid van het College Lucht- en Ruimtevaart Nederland (LRN).