woensdag , 29 mei 2024

Nationaal Militair Museum klaar voor opening

Soesterberg, 2 december 2014 – Vandaag voegde Vliegen in Nederland zich in het Nationaal Militair Museum onder een deel van het Nederlandse journaille, dat aanwezig was op de pers introductie die, speciaal vlak voor de opening was georganiseerd. De pers werd hierbij in de gelegenheid gesteld ongestoord nader kennis te maken met het museum dat, op donderdag 11 december aanstaande, officieel zal worden geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

In het Nationaal Militair Museum wordt het publiek behalve met de vele objecten zoals tanks en vliegtuigen ook in contact gebracht met de persoonlijke en waargebeurde verhalen die schuil gaan achter iedere oorlog. Daarmee wil zij toch vooral de boodschap overbrengen dat vrede een groot goed is en absoluut niet vanzelfsprekend. Het museum tracht een brug te slaan tussen de samenleving en de krijgsmacht van toen en nu, aldus museumdirecteur Hedwig Saam.

Het Nationaal Militair Museum staat in het Park Vliegbasis Soesterberg. Het park heeft een totale oppervlakte van zo’n 450 hectare, waarvan er 45 door het totale museumterrein worden ingenomen. Het museum zelf heeft een oppervlakte van maar liefst 35.000 vierkante meter en is verdeeld in een grote expositieruimte waar de topstukken staan en zes themaruimtes.

Het Nationaal Militair Museum opent samen met Park Vliegbasis Soesterberg haar deuren voor het publiek tijdens een feestelijk openingsweekend op 13 en 14 december a.s.

Nationaal Militair Museum

Kijk voor meer informatie en toegangskaarten op www.nmm.nl