donderdag , 30 mei 2024

TRIG VHF sets nu met Dual Control

Edinburgh, 10 december 2014 – Trig Avionics heeft onlangs een nieuw product toegevoegd aan haar assortiment. Trig’s TY91 en TY92 (8,33) VHF radio’s kunnen vanaf nu gekoppeld worden aan een zg. Dual Control Kit. Hierdoor is het mogelijk om twee controllers (beeldschermen) te integreren met één Trig radio hardware box.

Andy Davis, CEO van Trig zegt hierover: “De Dual Control is uitermate geschikt voor gebruik in 2-persoons tandem motor- en zweefvliegtuigen. Communicatie vanuit willekeurig welke zitplaats is vanaf nu een fluitje van een cent. Deze extra functionaliteit verhoogt de toepassingswaarde van de Trig radio’s en dat ook nog eens voor een redelijke prijs.”

Het gebruik van Dual Control is eenvoudig en praktisch intuïtief. Gemeenschappelijke functies zoals volumeregeling, frequentiekeuze, zenden en de zg. flip-flopbediening kunnen vanaf beide zitplaatsen worden gebruikt. Een helder beeldscherm biedt beide vliegers een duidelijk overzicht welke functies en instellingen er geselecteerd worden. Een ‘smart set’ functie zorgt er voor dat belangrijke menu-instellingen automatisch gekopieerd worden van de ene naar de andere controller. Dit verkleint de kans op verwarring in de cockpit tussen de beide vliegers aanmerkelijk.

De Dual Control van Trig is bij uitstek geschikt voor toepassing in lesvliegtuigen. Vliegscholen, de instructeurs en zeker ook de leerling-vlliegers zullen hier zeker baat bij hebben. Er zitten zelfs ingebouwde veiligheidsfuncties in het systeem. Zo kan de instructeur bijvoorbeeld het volume overriden als de leerling deze (per ongeluk) te zacht, of zelfs helemaal uit, heeft gezet. Dit bewijst eens te meer dat Trig vasthoudt aan haar filosofie; ‘Better by design’.

Verder heeft de Trig controller bijzonder kleine afmetingen en neemt hij daardoor maar heel weinig ruimte in beslag op het dashbord. De radiohardware kan elders in de cockpit of romp worden ingebouwd. Klassieke vliegtuigen (of oldtimers) hebben vaak een open tandemcockpit. De TY91 radio controller is spatwater dicht. Dus een buitje over krijgen is geen probleem.

Reeds geïnstalleerde TY91’s kunnen worden geüpgrade met een TC90 controller. Hierin zit een installatiekit, waardoor de nieuwe controller verbonden wordt met de reeds ingebouwde radiohardware. Er rest dan alleen nog een noodzakelijke software update. Deze relatief eenvoudige aanpassingen kunnen door iedere geautoriseerde Trig dealer worden uitgevoerd.

Links:
– http://www.trig-avionics.com/products.html
– http://amnetherlands.nl/dealerschappen/trig-avionics