dinsdag , 16 april 2024
Nationaal Militair Museum

50.000ste bezoeker in het Nationaal Militair Museum

Soesterberg, 29 december 2014 – Vandaag heeft het Nationaal Militair Museum een eerste mijlpaal bereikt. Rond 14.30 uur is de 50.000ste bezoeker, sinds de opening op 11 december, verwelkomd. Na de feestelijke opening op 11 december jongstleden zijn er t/m 28 december ruim 45.000 bezoekers geweest. Het NMM verzorgt de hele Kerstvakantie gratis rondleidingen en filmvoorstellingen. Daarnaast zijn er diverse workshops voor de kinderen.

Programma
Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers deelnemen aan gratis rondleidingen. Er zijn 2 soorten rondleidingen die zowel ’s-morgens als ’s-middags worden gegeven. De Familierondleiding is erg geschikt voor kinderen, die zelf voorwerpen mogen voelen, proberen en/of uitzoeken. En tijdens de Topstukken rondleiding maakt de bezoeker kennis met een aantal uitzonderlijke objecten uit de collectie, de zogenaamde ‘schatten’ van het Arsenaal. Kinderen kunnen meedoen met leuke workshops, zoals ‘maak je eigen vliegtuig’ of ‘camouflagehelm knutselen’. Of ze gaan zelf op missie met de gratis app ‘New Dawn’. Het museum is nog de hele Kerstvakantie dagelijks geopend, behalve Nieuwjaarsdag.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum is 11 december 2014 door Zijne Majesteit de Koning geopend en nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen.

Link:
www.nmm.nl