vrijdag , 21 juni 2024

Live Aircraft Tracking – Casper

U volgt nu live vertrekkend, aankomend en overvliegend verkeer. (Flash player required)

Casper is bekend geworden bij het grote publiek via de flighttracking website Casperflights.com. CasperFlights.com is een van de eerste websites die door middel van ontvangen ADS-B berichten het actuele vliegverkeer op Google Maps wist te tonen. Deze technologie en innovatiekracht gebruikt Casper om bij zakelijke klanten in de luchtvaart de impact van hun operatie te visualiseren en te optimaliseren.

Om duurzame groei in de luchtvaart te kunnen realiseren is het delen van relevante informatie op het juiste moment in een begrijpelijk formaat essentieel. Alle belanghebbenden beschikken dan tegelijkertijd over dezelfde begrijpelijke informatie. Hierdoor kan er beter naar een gemeenschappelijk doel gewerkt worden. Casper levert hierin een essentiële bijdrage door het leveren van zijn gebruiksvriendelijke, web-based, real-time, location-based software zoals:

Casper Noise:
Een modulair Noise Management Systeem dat het eenvoudiger maakt voor luchthavens om:

  • Vliegtuiggeluid te identificeren, te meten en te correleren aan specifieke vluchten.
  • (Geluidsbeperkende) vluchtprocedures te controleren en te handhaven.
  • Te communiceren met de omgeving door transparante informatie voorziening en effectieve klachtafhandeling.

Casper Flight Tracking en Casper Noise Lab:
Specifieke publieke websites om de omwonenden van luchthavens (real-time) te informeren over vliegbewegingen, vlieg-procedures en geluidsniveaus.

Casper CDM:
Een real-time visualisatie van het grondverkeer op luchthavens, gekoppeld met essentiële informatievoorziening om het turn-around proces op de luchthaven te verbeteren. Casper CDM wordt gebruikt door luchthavens, airlines en afhandelaren.

Casper Infra:
Een analyse- en controle systeem voor luchthaveninfrastructuur, dat op basis van actuele en historische bewegingen van vliegtuiggrondverkeer helpt bij het optimaliseren van bijvoorbeeld de onderhoudsintervallen van de bruggen en viaducten op luchthavens.

Casper heeft jarenlange software- en luchtvaartkennis en wordt gesteund door Schiphol, KLM, TU Delft en Rabobank via het Mainport Innovation Fund. Casper levert oplossingen aan onder andere Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam-The Hague Airport, London Gatwick Airport, Frankfurt Airport en Leeds-Bradford International Airport.

CASPER-03

www.casper.aero

Interessante links:
Schiphol Airport: http://www.casperflights.com
Gatwick Airport: http://flighttracking.casper.aero/lgw/
Frankfurt Airport: http://casper.umwelthaus.org/dfs/
Casper BAS: http://inzicht.bezoekbas.nl/
Mainport Innovation Fund: http://www.mainportinnovationfund.nl/nl/home


Casper: 24hr time lapse video, naderend en vertrekkend verkeer.