woensdag , 29 mei 2024
KLM 73

Boeing 737-800 van KLM in het gras

Schiphol, 3 februari 2015 – Vanmorgen is een Boeing 737-800 (PH-BXI) van de KLM – vlucht KL1701 naar Madrid – vlak voor de start in het gras terecht gekomen. Dit gebeurde in een flauwe bocht van de taxibaan toen het toestel op weg was naar het begin van baan 36C. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en alle passagiers hebben het toestel inmiddels verlaten. Volgens een KLM-woordvoerder is de oorzaak van het incident nog onbekend.

73klm2De KLM doet er alles aan om er voor te zorgen dat de passagiers zo snel mogelijk hun reis naar Madrid kunnen vervolgen. Het is nog niet bekend of dat met hetzelfde toestel zal gebeuren of dat er een vervangend toestel moet worden ingezet.

Op Twitter meldden passagiers dat het vliegtuig door de gladheid was doorgeschoten. Volgens de luchtverkeersleiding ondervindt het overige vliegverkeer geen hinder door het incident.

N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.

Voor verdere informatie verwijst zij naar de rapportage van de betrokken autoriteiten en instanties welke eventueel (na het verschijnen daarvan) door Vliegen in Nederland zal/kan worden gepubliceerd.

 

 

klm