vrijdag , 12 april 2024
nieuws uit de ruimte

Nieuws uit de ruimte – Robonaut versus astronaut

Lelystad, maandag 2 februari 2015 – ‘Nieuws uit de ruimte’. Dat is de titel van de lezing die ruimtevaartjournalist Piet Smolders op zaterdag 7 februari verzorgt in het Nationaal Ruimtevaart Museum, gevestigd in Luchtvaart-Themapark Aviodrome te Lelystad.

Ruimtetoerisme, robots in het ISS, revolutionaire ruimtemode, jacht op planetoïden en kometen, het Orion-project. Zomaar enkele onderwerpen die zeker aan bod zullen komen tijdens de lezing van ruimtevaartjournalist Piet Smolders.

Piet Smolders schrijft al sinds 1958 over ruimtevaart. Hij produceerde 40 boeken, 60 AO-boekjes, duizenden artikelen en werkte daarnaast mee aan talloze radio-en TV programma’s. Planetoïde 10983 werd naar hem vernoemd.

Na de lezing is er voor geïnteresseerden ook nu weer gelegenheid om aan een rondleiding langs de ruimtevaartexpositie deel te nemen.

Locatie: Aviodrome, Lelystad Airport
Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10.00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: 7 euro; kinderen en vrienden van het NRM: 3,50 euro.
Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld (via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Link:
– 
www.nationaalruimtevaartmuseum.nl