woensdag , 29 mei 2024
NMM

Gratis rondleidingen bij NMM in voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie verzorgt het NMM (Nationaal Militair Museum) van zaterdag 14 februari tot en met zondag 1 maart dagelijks gratis rondleidingen voor jong én oud.  Daarnaast is er een doorlopende filmvoorstelling en wordt er voorgelezen aan kinderen van 4-6 jaar. Ook zijn er diverse workshops te volgen. 

Programma
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er gratis rondleidingen die zowel ’s-morgens als ’s-middags worden gegeven. De Familierondleiding is erg geschikt voor kinderen, die zelf voorwerpen mogen voelen, proberen en/of uitzoeken. En tijdens de Topstukken-rondleiding maakt de bezoeker kennis met een aantal uitzonderlijke objecten uit de collectie, de zogenaamde ‘schatten’ van het Arsenaal. Kinderen kunnen meedoen met leuke workshops, zoals ‘maak je eigen vliegtuig’ of ‘camouflagehelm knutselen’. Of ze gaan zelf op missie met de gratis app ‘New Dawn’. En voor de allerkleinsten wordt er voorgelezen. Het museum is tijdens de voorjaarsvakantie op alle dagen geopend, dus ook op maandag.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum is 11 december 2014 door Zijne Majesteit de Koning geopend en heeft inmiddels meer dan 100.000 bezoekers ontvangen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.