woensdag , 29 mei 2024

Vliegclub Rotterdam officieel afhandelaar kleine recreatieve GA

Rotterdam, 5 maart 2015 – Met de ondertekening van een overeenkomst tussen de Vliegclub Rotterdam en Rotterdam-The Hague Airport is de vliegclub nu formeel afhandelaar geworden voor de kleine recreatieve luchtvaart. Het vliegveld van Rotterdam was voor de recreatieve vlieger niet echt een voor de hand liggende bestemming, mede door de relatief hoge kosten van verplichte afhandeling en de afwijkende procedures van een gecontroleerd veld, met name voor de recreatieve vlieger.

Ruim een jaar geleden heeft de vliegclub aangegeven graag de rol van afhandelaar te willen vervullen om het veld bereikbaarder te maken voor de kleine GA en de luchthaven heeft die ambities positief beantwoord. Daarnaast is de doelstelling bezoekende vliegers een beter passend service- en kostennivau en de gezellige ontvangst op de vliegclub te kunnen bieden. De kosten voor afhandeling voor recreatieve vliegers zijn hiermee dan ook significant omlaag gebracht. Voor de clubleden is het daarnaast inspirerend om in contact te komen met vliegers van andere velden en uit andere landen, om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Een half jaar lang is hard gewerkt met de luchthaven en diverse andere organisaties, omdat voor afhandeling op een dergelijk veld veel komt kijken, bijvoorbeeld op het vlak van veiligheid en immigratie en afstemming met luchtverkeersleiding. Vanaf eind oktober is low-profile gestart met de afhandeling en de afgelopen wintermaanden heeft de vliegclub al ruim 25 bezoekende vliegtuigen mogen begroeten. Met de ondertekening van de overeenkomst is er zo aan het begin van het vliegseizoen een formele start gemaakt met de afhandelingsactiviteiten.

Afhandeling voor de Vliegclub Rotterdam is beperkt tot verkeer met een recreatief (dus niet zakelijk of commercieel) karakter, en blijft beperkt tot vliegtuigen met een maximaal startgewicht tot 2000kg en een maximale spanwijdte van 13,50 m. Dit laatste vanwege de beperkte breedte op taxiway Lima richting het gebouw van de vliegclub. Vliegers die Rotterdam willen bezoeken, kunnen via de website uiterlijk een dag van tevoren een handling request doen.

Voor meer informatie: http://www.vliegclubrotterdam.nl/index.php/handling