donderdag , 25 juli 2024
KLM Xiamen

KLM en gemeente Amsterdam versterken samenwerking met Xiamen Airlines

Op 3 maart 2015 ondertekende KLM president-directeur Pieter Elbers een memorandum of cooperation met de Chinese luchtvaartmaatschappij en de gemeente Amsterdam. Hierbij aanwezig waren burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en Zhao Dong, COO van Xiamen Airlines. KLM vliegt sinds 2011 drie keer per week vanuit Amsterdam naar Xiamen. Het memorandum of cooperation versterkt de samenwerking en bereikbaarheid tussen Amsterdam en China.

“Ik ben verheugd dat met de ondertekening van dit memorandum de samenwerking tussen KLM en Xiamen Airlines weer een stap verder is. Hiermee vergroten we de keuze voor onze passagiers. Samen met onze Chinese partners zorgen we naast een directe verbinding tussen Europa en China, ook voor korte overstapmogelijkheden naar secundaire luchthavens in China”; aldus Pieter Elbers.

KLM Xiamen
KLM president-directeur Pieter Elbers en Zhao Dong, Chief Operating Officer van Xiamen Airlines

Xiamen Airlines heeft aangegeven deze zomer vanaf Xiamen naar Amsterdam te gaan vliegen. Xiamen Airlines is een dochtermaatschappij van KLM’s partner China Southern Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van China. De gehele vloot van Xiamen Airlines bestaat uit Boeings. De vluchten van Xiamen Airlines zullen in codeshare met KLM worden uitgevoerd.

Van der Laan; “De gemeente Amsterdam ondersteunt deze samenwerking van harte. Een directe vlucht van Xiamen naar Amsterdam geeft uitdrukking aan het internationale partnerschap dat Amsterdam met verschillende steden in China heeft in zowel economisch en cultureel opzicht. Bovendien biedt de Amsterdamse regio een gunstig investeringsklimaat aan Chinese bedrijven die via Amsterdam de Europese markt willen bedienen.”

KLM en China
Samen met partner China Southern Airlines verzorgt KLM 57 vluchten per week naar Groot-China. KLM is vanuit Europa de grootste aanbieder op China met acht directe bestemmingen: Hong Kong, Peking, Shanghai, Xiamen, Hangzhou en Chengdu en Taipei. De achtste Chinese bestemming is Guangzhou. Deze vlucht wordt uitgevoerd door partner China Southern Airlines.

KLM werkt samen met vijf Chinese luchtvaartmaatschappijen: China Southern, China Eastern, Xiamen Airlines, Sichuan Airlines uit mainland China en met China Airlines uit Taiwan. KLM en China Southern Airlines werken al sinds november 2001 nauw samen. Op 21 november 2012 is Xiamen Airlines tot Skyteam toegetreden.