donderdag , 13 juni 2024

Noodlanding reclamesleepvliegtuig

Breda, 4 april 2015 – Een reclamesleepvliegtuig – type Piper Pawnee PA-25-235, PH-OMA – heeft zaterdagmiddag rond half vier een noodlanding gemaakt in de buurt van de Rithsestraat in Breda. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hoefden niet in actie te komen. De vlieger is ongedeerd en er hebben zich verder geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De reclamesleep is voor de landing afgeworpen en in een boom aan de Ambachtenlaan in Breda terecht gekomen.

De reden van de noodlanding is nog niet duidelijk. Lokale media meldden een motorstoring als mogelijke oorzaak. De Piper Pawnee was eerder vandaag vanaf Seppe (Breda Airport) opgestegen voor een reclamesleepvlucht boven Breda.

Bij de landing is het landingsgestel licht beschadigd geraakt.Het wordt volgens een ooggetuige nog een toer het vliegtuig uit het modderige weiland te halen. “Ik sta hier tot aan mijn knieën in de blubber.”

PHOMA

N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.

Voor verdere informatie verwijst zij naar de rapportage van de betrokken autoriteiten en instanties welke eventueel (na het verschijnen daarvan) door Vliegen in Nederland zal/kan worden gepubliceerd.