woensdag , 29 mei 2024
OOSTWOLD AIRSHOW 24 en 25 mei 2015

Oostwold Airshow 24 en 25 mei 2015

Oostwold, 3 april 2015 – De achtste editie van de Oostwold Airshow, de grootste Warbird Airshow van Nederland wordt omvangrijker dan ooit. Deels vanwege de uitbreiding naar beide pinksterdagen, maar vooral door het grote aantal deelnemers. Meer dan 35 verschillende klassieke toestellen staan dit jaar op het programma, met ondermeer vier Mustangs, vier Spitfires (waaronder de Nederlandse 3W17) en een Goodyear Corsair, uit de Tweede Wereldoorlog.

Op het terrein is een airmarket met veel luchtvaart gerelateerde stands, zijn er static opstellingen van diverse klassieke vliegtuigen en tractoren en zal de crew van het Flying Circus op komische wijze aandacht aan de kunst van het vliegen schenken. Keep Them Rolling en een team van re-enactors laten de bezoeker het gevoel van ’70 jaar Bevrijding’ beleven met een volledig ingericht kampement met WOII voertuigen, uitrustingen en wapendemonstraties. Door een aangepaste terreinindeling is er nu onbeperkt zicht op alle voer- en vliegtuigen, zowel aan de grond als in de lucht.

In de ‘Takeoff Show‘, het zondagprogramma van 12.00 tot 17.00 uur, zijn twee vliegblokken opgenomen waarin spectaculaire vliegdemonstraties worden gegeven. Theater Nomade zal, als voorproefje op een theaterproductie, een filmdocumentaire over Anthony Fokker presenteren. Op deze dag kunnen er vluchten in klassieke vliegtuigen en aerobatic-toestellen worden gemaakt. Voor wie het gevoel van vliegen in deze toestellen wil proeven, een unieke kans. Maar wie liever aan de grond blijft, kan ook terecht in een spannende simulatoropstelling.

Op maandag volgt de ‘Oostwold-Airshow‘ van 9.00 tot 17.00 uur. ’s Ochtends dingen het Flying Circus, alle opgestelde toestellen en tractoren, het kampement van het re-enactmentteam, de airmarket en alle andere activiteiten om de aandacht van de bezoeker. ’s Middags volgt een ronduit indrukwekkende vliegshow, waarin klassieke toestellen, formatievliegers, aerobatic-machines en warbird-demonstraties elkaar zullen afwisselen.

Link:
– www.oostwold-airshow.nl