vrijdag , 21 juni 2024
Regional Jet Center tekent contract met Air Astana

Regional Jet Center Martinair tekent contract met Air Astana

Schiphol-Oost, 15 april 2015 – Het Regional Jet Center Martinair heeft vandaag een onderhoudscontract getekend met luchtvaartmaatschappij Air Astana uit Kazakhstan. Het contract behelst het uitvoeren van vier C-inspecties op de Embraer 190 vliegtuigen van Air Astana. Het betreft drie C2- en één C1 inspectie welke respectievelijk in de maanden april-mei en september-oktober uitgevoerd zullen worden in hangaar 73 van het RJC op Schiphol-Oost.

“Air Astana is een nieuwe klant voor het Regional Jet Center en wij zijn er trots op dat wij opnieuw zijn uitgekozen om Base Maintenance inspecties uit te voeren voor een airline” aldus Marcel de Nooijer, Algemeen Directeur Martinair waar het Regional Jet Center toe behoort. Eind 2014 heeft het RJC twee Base Maintenance inspecties voor de Belgische maatschappij Jetairfly naar volle tevredenheid uitgevoerd en binnen de afgesproken tijd opgeleverd.

Het Regional Jet Center is in 2013 opgericht en voortgekomen uit het voormalige Martinair bedrijfsonderdeel Maintenance & Engineering. Het RJC, nu een volle dochter van Martinair Holland N.V., is een EASA Part-145 erkende MRO (Maintenance, Repair en Overhaul) organisatie en is gevestigd in hangaar 73 op Schiphol-Oost.

Het RJC is gespecialiseerd in kwalitief hoogwaardig onderhoud aan Embraer vliegtuigen, variërend van ‘Line Maintenance’ tot het uitvoeren van de meest zware en uitgebreide ‘Base Maintenance’ programma’s. Tevens is het RJC ISO 14001 gecertificeerd voor haar milieubeheerssysteem. Een van de grootste klanten is KLM Cityhopper waarvoor het RJC de volledige Embraer vloot onderhoud.

Met ruim 250 goed getrainde en gemotiveerde ‘professionals’ doet het RJC er alles aan om de vliegtuigen van haar klanten in perfecte conditie te houden.

Link:
– http://www.martinair.com/diensten/martinair-regional-jet-center/