donderdag , 20 juni 2024
Bobbleheads - Column PP-Elle

Bobbleheads – Column PP-Elle

19 knopen wind met 28 knopen gusts (windvlagen) wisselend uit de richting 230/250. Dat is net onder de limieten, maar boven mijn persoonlijke limieten. Maar ook dit moet ik leren. En ik wil graag een ervaring rijker worden. Dus afgesproken toch minimaal een circuitje te doen. Misschien meer.

Het was gezellig druk op de club dus tussen het lachen door had ik weinig tijd te gaan zenuwen. Tijdens het taxiën en op de baan wanneer ik oplijn voel ik de wind. Dit wordt een spannend circuitje. Met zoveel tegenwind stijgen we snel. Kort na het einde van de baan ben ik al redelijk op hoogte. Op downwind gaan we snel met tailwind. Maar ondanks de gusts had ik alles redelijk onder controle. Ik verbaas mij zelf. De laatste keer dat ik met gusts vloog, was ik er zo erg door afgeleid dat ik vreselijke circuitjes vloog. Maar dit keer hield ik netjes hoogte, draaide op tijd en hield weer een nette glijpad aan. Landen met flaps op takeoff stand. Geeft wat minder weerstand en vliegen we iets harder zodat ik wat meer controle heb.

Ondanks alles netjes ging voelde ik mij een papierenvliegtuig in een storm. Ik kreeg complimenten. Niet te veel, want anders stijg ik zelf op van de veren. Nerveus dat ik een slechte landing zou maken maar toch een redelijke goede kunnen presteren, dat voelt wel lekker. Niet perfect maar onder de omstandigheden prima. Bij rotatie in de touch and go weer een gust. Het was hard werken.

Als ik het filmpje terug kijk heb ik erg moeten lachen. We lijken wel die hondjes die je op de hoedenplank weleens in auto’s ziet. Bobbleheads heten ze.

Sommige vlagen waren flink waardoor ik de adrenaline in mijn benen begon te voelen. In het echt wanneer je ook de vlagen voelt, is het wat spannender dan op een filmpje. Ik heb nog niet zo veel ervaring en ik voelde mij niet happy dus ik wou nog één approach doen. Ik kreeg op final een flinke windvlaag die ik opving maar liet graag mijn instructeur de landing afmaken dit keer. Heerlijk weer veilig op de grond en een ervaring rijker.

Er waren veel clubvrienden die ook even een stukje gingen vliegen. Hugo mocht met 3 vluchten mee. Huppelend door de hangaar zag ik hem van de ene kist in de andere stappen. Ik mocht ook mee maar ik was tevreden met mijn emmertje water alle vliegenlijken van mijn mooie Q te poetsen.

22 minuten waarvan 12 minuten in de lucht heb ik in mijn logboek mogen schrijven vandaag. Niet veel maar het waren wel 12 hele leerzame minuten. Minuten die mijn zelfvertrouwen een enorme boost hebben gegeven. Volgende week weer les en circuitjes vliegen. Ik kan niet wachten.

Wind of geen wind!

PP-Elle
klmaeroclub

Link:
– https://vimeo.com/89532732