woensdag , 29 mei 2024

Cubs & Gliders bij Vliegend Museum Seppe

Seppe, 25 april 2015 – Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Vliegend Museum Seppe werd er 25 april 2015 het Cubs en Gliders evenement gehouden op Breda International Airport. Helaas – zowel voor de organisatoren als voor de deelnemers – werkte het weer niet echt mee. Hierdoor waren een aantal deelnemers genoodzaakt met hun Cub thuis te blijven.

Vliegend Museum SeppeGelukkig waren er toch een aantal vermetele Cubs en nog wat ‘neefjes’ zoals bijvoorbeeld, een voor Nederland toch wel zeldzame Luscombe 8a (N25366) uit 1940 en een Boeing Stearman A75N1(PT17) uit 1943, die het waagden het nest te verlaten en richting Seppe te komen. Dit leverde een mooie line-up van klassieke kisten op. Met als bonus maar liefst drie DH-82 De Havilland Tiger Moths, waarvan de oudste uit 1935 stamde. Wanneer zie je dat nou op een Nederlands vliegveld – tegelijk – bij elkaar? Het sleutelwoord hier was dus toch vooral ’taildragger’.

De zweefvliegerij werd vertegenwoordigd door een Schneider Grunau Baby IIb, die vanaf Gilze-Rijen achter de sleep Seppe wist te bereiken.

Aan het eind van de dag liet de zon zich toch nog even zien. Dat leverde een fraaie achtergrond op voor een mooi besluit van deze feestelijke dag, nl. een korte formatie demo van twee Tiger Moths en de Stearman.

Vliegend Museum Seppe

Link:
– http://vliegendmuseumseppe.nl

Inschrijven t/m 30 april
Inschrijven t/m 30 april

www.dutchairrally.nl/inschrijving