donderdag , 25 juli 2024

Gelderse Eendags zweefvliegwedstrijd 2015 groot succes

Terlet, 4 mei 2015 – Bij de Gelderse Eendags zweefvliegwedstrijd viel men vandaag wel flink met de neus in de boter, in ieder geval voor wat betreft het weer. Al voor 10:00 uur ’s morgens hingen de eerste cumuls boven Terlet.

Na de gebruikelijke briefing, was het snel kisten monteren en in de box schuiven om toch maar vooral op tijd helemaal klaar te zijn voor de wedstrijd. Rond 11:30 uur werd er begonnen met starten (slepen en lieren) en konden alle klassen niet lang daarna op pad om hun respectievelijke opdrachten van 240,8 km. (club) – 340,6 (combi) en 508,2 km. (open) in een zo kort mogelijke tijd te volbrengen.

Dat het goed weer was, moge blijken uit de gemiddelde snelheid van 95 km/h die Frank Hiemstra op zijn Std. Cirrus wist te behalen. Ook in de Combi- en Open klasse werd er behoorlijk doorgekacheld, getuige de 99,9 km/h. en 115,6 km/h. die er door de winnaars van die klassen als gemiddelde snelheid gerealiseerd werd.

Deze zeer mooie dag werd afgesloten met natuurlijk de prijsuitreiking, maar ook een gezellige BBQ.

 

 

 

abonneer je op Vliegen in Nederland magazine

Vliegen in Nederland magazine