woensdag , 24 april 2024
PPL e–learning

VSH integreert PPL e–learning in vliegopleiding

Hilversum, 4 mei 2015 – Vliegschool Hilversum (VSH) gaat, in samenwerking met Drillster, e-learning integreren in de vliegopleiding van Nederlandse privé piloten, zowel voor PPL als LAPL. Het platform PPL e-learning biedt leerlingen de mogelijkheid om “anytime / anyplace / anydevice” te studeren.

PPL e-learning richt zich zowel op de theoretische als op de praktische kant van de vliegopleiding. De leercurve van de leerling neemt hierdoor toe en wordt ook meetbaar. PPL e-learning bevat bijna 2.000 Nederlandstalige vragen; het is de ideale voorbereiding op de 7 theorie-examens bij het CBR. Een jaarabonnement is voor iedere piloot in opleiding verkrijgbaar bij Vliegschool Hilversum.

De indeling van de drills volgt de hoofdstukindeling van de PPL theorieboeken van Bas Vrijhof, uitgegeven door QDM Luchtvaart. Er wordt gebruik gemaakt van het e-learning platform van drillster.com, de drillster app is te verkrijgen in de App Store. Door deze intelligente adaptieve software worden vragen die de leerling moeilijk vindt vaker aangeboden, worden er scores bijgehouden en krijgt de leerling notificaties om kennis up-to-date te houden.

VSH gebruikt e-learning ook voor de currency- en conversietraining op haar eigen vliegtuigen. De drills bestaan uit praktische vragen over het Pilot Operating Handbook en de wetenswaardigheden en specifieke eigenschappen van een type vliegtuig. Deze drills met veel foto’s en afbeeldingen zijn ideaal voor de conversietraining van leerlingen op een vliegtuigtype maar ook voor gebrevetteerden om current te blijven. Op deze manier wil Vliegschool Hilversum actief bijdragen aan de vergroting van de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart in Nederland.

Vliegschool Hilversum (VSH)
VSH is een professionele Air Training Organisation, gevestigd in de grote hangaar op Vliegveld Hilversum. Bij de vliegschool hebben, in de loop der jaren, al honderden particulieren vlieglessen gevolgd en hun brevet gehaald (PPL/LAPL). Vliegschool Hilversum beschikt over een team van ervaren vlieginstructeurs dat, onder leiding van Frank Morelisse (Head of Training), garant staat voor een gedegen vliegopleiding.

Drillster
Drillster is een e‐learning bedrijf dat een online service aanbiedt die haar gebruikers kennis laat ontwikkelen, vasthouden en testen. Door het adaptieve algoritme worden gebruikers in staat gesteld om meer te leren in minder tijd en om het geleerde langer te onthouden. Drillster is een content onafhankelijk leer‐ en testplatform dat op elke PC, laptop, mobiele telefoon of internet tablet gebruikt kan worden. Het bedrijf is in 2008 opgericht door Thomas Goossens en Marco van Sterkenburg en is gevestigd in Vleuten.

QDM Luchtvaart/Bas Vrijhof
QDM Luchtvaart is de uitgever van studieboeken van Bas Vrijhof, die gebruikt worden bij de theorie-opleiding van piloten voor het PPL/LAPL. De theorie voor het PPL/LAPL (EASA Part-FCL; Flight Crew Licensing) bestaat uit 9 vakken en is verdeeld over 7 theorie-examens.

PPL e–learning

Links:
– www.ppl-e-learning.nl
– www.vliegschool-hilversum.nl