maandag , 15 april 2024
KLIX 2015

Hadriaan van Nes wint KLIX 2015 in openklasse

Klix (D), 11 mei 2015 – Tijdens het 23e Pokalwettbewerb, dat van 1 t/m 9 mei 2015 op Klix gehouden werd, hebben de Nederlandse zweefvliegers het goed gedaan.

Zo werd Hadriaan van Nes niet alleen eerste in de openklasse met zijn DG800s/18m, maar ook in het overall klassement wist hij de eerste plaats te bereiken. In totaal waren er 129 deelnemers, verdeeld over vijf klassen; 18 meter- , 15 meter- , club-, standaard- en tweezitters. Van de negen dagen heeft men (afhankelijk van de klasse) vijf, respectievelijk 6 wedstrijddagen gehad. Niet slecht, zo vroeg in het (voor)jaar.

Steven Raimond werd in de 15-meter klasse derde. Robert Wertz vloog met zijn Nimbus 3D naar een vierde plaats in de openklasse. Frouwke en Ferdi Kuijpers vlogen voor het eerst samen een wedstrijd in een tweezitter. Zij behaalden een eervolle 5e plaats in het totaalklassement van de tweezitters.

Klix ligt in het voormalige Oost-Duitsland, vlakbij het drielandenpunt; Duitsland, Polen en Tsjechië.

Link:
– http://aeroteam.de