zaterdag , 18 mei 2024
Pipistrel

Bezoek Pipistrel Panthera aan Nederland gecanceld!

Lelystad, 14 mei 2015 – Bezoek Pipistrel Panthera aan Nederland gecanceld. Het gebeurt niet vaak dat er een compleet nieuw vliegtuig ontworpen wordt. Het Sloveense Pipistrel heeft met haar nieuwe Panthera een onuitwisbare indruk gemaakt. Dit is het vliegtuig dat iedereen wil zien. Maar helaas. Het geplande bezoek van de Panthera aan Nederland, dat voor 15 en 17 mei (Rotterdam/Teuge) gepland stond, gaat niet door. De Nederlandse luchtvaartautoriteiten hebben geen ‘permit to fly’ afgegeven.

De Panthera was – zonder enig probleem en met expliciete toestemming van de respectievelijke luchtvaartautoriteiten – al wel welkom in Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Polen, Luxemburg. De wetgeving lijkt duidelijk te zijn over wederzijdse erkenning, maar IL&T legt, naar het schijnt, een paar regels toch anders uit.

Vliegclub Rotterdam had ruim een week geleden met trots aangekondigd dat zij op vrijdag 15 mei de primeur had en gastheer was voor de Panthera, die door de nieuwe Benelux distributeur IFly naar Nederland zou worden gehaald. Maar het feest ging mooi niet door.

De hele Nederlandse aviation community was uitgenodigd de kist van dichtbij te komen bekijken en bijvoorbeeld te spreken met de testvlieger. Ook de spotters waren uitgenodigd; “Die mogen niet ontbreken bij deze primeur. Je moet deze kist gefotografeerd hebben!”, zo klonk het sympathiek vanuit de Vliegclub Rotterdam.

Link:
– www.ifly.eu
– www.vliegclubrotterdam.nl

abonneer je nu op Vliegen in Nederland magazine

Vliegen in Nederland magazine