woensdag , 29 mei 2024
airspaceAVOID

Gratis NL AirspaceAVOID

Lelystad, 15 mei 2015 – Stichting PocketFMS heeft onlangs de gratis NL AirspaceAVOID (NLAA) applicatie gelanceerd. De Nederlandse versie van de populaire AirspaceAvoid-applicatie is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende luchtvaart partners:

  • Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M/DGB)
  • Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T)
  • Aircraft Owners & Pilots Association (AOPA)
  • Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL)
  • Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR)

Het gebruik van AirspaceAVOID tijdens de vlucht zal de situational awareness van de vlieger verbeteren. Daarmee levert het een positieve bijdrage aan het verminderen van airspace infringements. Om veilige en correcte vluchtuitvoering verder te stimuleren, is het ook mogelijk om met AirspaceAVOID voor de vlucht een NOTAM-briefing te genereren. Hiertoe dient de geplande route in de applicatie te worden geladen. Daarmee verschaft AirspaceAVOID aan de vlieger alle NOTAMs, die tijdens de route van belang kunnen zijn, in een handig en printbaar document.

Vinger aan de pols
De nieuwste versies van AirspaceAVOID en PocketFMS EasyVFR zijn nu ook compatibel met moderne smartwatches! Waarschuwingen worden naast de gebruikelijke audiosignalen, die in een drukke cockpit nog wel eens onopgemerkt blijven, nu ook via de smartwatch onder uw aandacht gebracht.

Nu gratis in Nederland
Dankzij de samenwerking met LVNL, ILT, AOPA, KNVvL en het NLR is de speciale Nederlandse editie van AirspaceAVOID nu gratis verkrijgbaar in uw App store! De functionaliteit is beperkt tot het Nederlandse luchtruim (EHAA FIR) en een radius van dertig nautische mijlen daarbuiten. AirspaceAVOID is verkrijgbaar op uw iPhone, iPad en op alle telefoons en tablets met Android.

Link:
– www.airspaceavoid.nl

airspaceAVOID