vrijdag , 12 april 2024
SolarIMPULS

Solar Impulse 2 moet uitwijken naar Japan

Nagoya (Japan), 1 juni 2015 – De Solar Impulse 2 heeft haar vlucht van China naar Hawaii boven Japan moeten afbreken. Dit meldt de BBC. De oorzaak is het weer boven de Grote Oceaan. De weersomstandigheden op de geplande route ontwikkelden zich veel slechter dan verwacht. Dit zorgde ervoor dat het onverantwoord was verder te vliegen.

De Solar Impulse 2 cirkelde een aantal uren boven de Japanse Zee voordat er definitief tot een landing op het vliegveld van Nagoya – op het eiland Honshu – werd besloten. Piloot André Borschberg was zaterdag vanuit China vertrokken voor zijn – naar verwachting – zes dagen durende vlucht naar Hawaï.

Borschberg wacht nu in Japan op betere weersomstandigheden om zijn vlucht voort te kunnen zetten. Bertrand Piccard, die de vlucht vanuit het controlecentrum in Monaco volgt, noemde de landing noodzakelijk. „Wij zijn geen waaghalzen, we zijn verkenners. Wij beschouwen de veiligheid als onze belangrijkste prioriteit.”