vrijdag , 12 april 2024
Oostwold Airshow 2015

Airshows To Go!

Het afgelopen Pinksterweekend was een mooie gelegenheid om van het Brabantse Seppe (Breda International Airport) naar de Oostwold Airshow te vliegen, want het Airshow-seizoen is weer begonnen!

Bij het vliegveld van Oostwold aangekomen kan het dan zomaar gebeuren dat je als ‘vliegende bezoeker’ in het circuit zit met een Spitfire. Voor de meesten onder ons is dat toch wel een fenomenale ervaring. Leuke binnenkomer, dus.

Rond onze slottijd was het nog redelijk rustig op het veld. Na de landing de kist geparkeerd, waarna een originele oude legerjeep ons komt afhalen. Op de achterbank gezeten worden wij naar de flightline gebracht, waar een keur aan warbirds op ons staat te wachten. Vier Spitfires in verschillende uitvoeringen. Drie North American P-51 Mustangs met tot de verbeelding sprekende namen op neus als; ‘Damn Yankee’, ‘Ferocious Frankie’ en ‘Miss Velma’. We worden op een non-stop airshow getrakteerd die uiteenloopt van bruut warbird-gebrul tot elegante manoeuvres van aerobatic kisten en de altijd spectaculaire Breitling Wingwalkers.

De volgende airshow die op de kalender staat is die van 31 mei a.s.; “Volkel in de Wolken”. Dit is één van de weinige particulier georganiseerde Airshows van de Benelux. Ieder jaar komen er zo’n 25.000 bezoekers naar het Peeldorp Volkel, dat tijdens dit evenement geheel in het teken van de vliegerij staat. Het vliegfeest staat voor de laatste maal onder leiding van Hans van der Werf, ex F-104G (Starfighter) demovlieger van de Koninklijke Luchtmacht. En natuurlijk beloofd het weer een geweldig leuk event te worden, met o.a. de Hamilton Extra 300 van Nicolas Ivanoff en voormalig Red Bull AirRace piloot Frank Versteegh.

Voor en vergroting van de foto klik je erop.