woensdag , 29 mei 2024
Vliegclub Rotterdam

Gezellige Open Dag Vliegclub Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport, 9 juni 2015 – Op een van de mooiste vliegdagen van het seizoen – tenminste, tot nu toe – houdt de Vliegclub Rotterdam (VCR) haar Open Dag op Rotterdam The Hague Airport. De organisatie is in handen van VCR clubleden Marco Meerkerk en Michael Wiegel.

Deelnemers en bezoekers kunnen tijdens dit evenement, in een persoonlijk gesprek met de leden van de VCR, antwoord krijgen op FAQ’s als:

  • Wat kost zelf vliegen eigenlijk?
  • Kan iedereen het leren?
  • Mag je vliegen als je een bril draagt?
  • Ben ik niet te oud (of te jong)?

Er is ook een uitgebreid programma, dat bestaat uit; een lunch, informatiepakket, rondleiding over de luchthaven en een introductie lesvlucht. Kosten: € 179,- per persoon. De introductie lesvluchten zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om ‘kandidaat piloten’ hands-on te laten ervaren wat het is om een vliegtuig te besturen.

De VCR heeft sinds 1963 aan de zuidwestkant van de kop 06 van EHRD haar thuishonk. Met ongeveer 600 leden is de VCR de grootste en meest actieve vliegclub van Nederland. De VCR heeft een eigen vloot van Robin DR400’s en verschillende typen Pipers. Bovendien is zij een Approved Training Organization (ATO). Op Rotterdam The Hague Airport heeft de VCR een unieke plek voor haar leden gecreëerd om in een prettige sfeer maar ook in een professionele omgeving de vliegsport te beoefenen.

Op het terras en voor de hangar hebben de gasten van de VCR een prima uitzicht op de demonstraties die door de verschillende leden van de club worden verzorgd. Zo is er een aerobatics demo door Hans van Geffen te zien met de Robin R2160 (PH-SVN). Een van de hoogtepunten van de dag is een luchtballet voor vier heren en één dame door de Victor Romeo Formation, m.m.v. de heren: Hugo Roest, Rene Dijkshoorn, Rolf Griffioen, Kees van Beek en inderdaad. En de dame: Marelise Eekhoff.

Kortom, een gezellige – maar ook informatieve – dag met een leuke sfeer. En dus een uitermate geschikt instrument om nieuwe aanwas te werven voor deze geweldige hobby.

Link:
– http://www.vliegclubrotterdam.nl