dinsdag , 28 mei 2024
Apple Watch

KLM lanceert Apple Watch App

Amstelveen, 22 juli 2015 – KLM introduceert een nieuwe app voor Apple Watch. Eigenaren van een Apple Watch zijn vanaf nu uitgerust met de meest belangrijke vluchtinformatie om hun pols. 

Apple Watch bewijst van grote toegevoegde waarde te zijn als het gaat om reizen. Reizen, en vliegen in het bijzonder, gaat voor veel passagiers vaak gepaard met stress. Vooral vlak voor vertrek. De KLM Apple Watch app biedt passagiers op de dag van vertrek relevante services aan zoals de resterende tijd tot vertrek, de instapkaart en eventuele gewijzigde vluchtinformatie. De passagier beschikt hiermee over de meest actuele informatie.

Tjalling Smit, Senior Vice President Digital Air France-KLM: ‘Het toevoegen van de Apple Watch app aan onze digitale diensten past perfect bij KLM’s ambitie om de klant de juiste service op het juiste moment en de juiste plaats te bieden. Het persoonlijke karakter van de Apple Watch biedt veel mogelijkheden om deze belofte in de toekomst verder uit te breiden.’

Zodra het tijd is om in te checken, kan de Apple Watch gebruiker met slechts een tik op de Apple Watch inchecken voor de vlucht. Daarna kan de passagier de instapkaart eenvoudig opslaan in Passbook om deze bij het instappen van het vliegtuig te gebruiken. Tijdens de vlucht toont de app wat de resterende vluchtduur is.

Naast vluchtinformatie en reisgemak, biedt de app ook speciale functies voor KLM’s Flying Blue-deelnemers. Het Flying Blue-niveau en zowel de Level als de Award Miles zijn in een oogopslag te vinden.

De nieuwste versie van de KLM smartphone app die de Apple Watch functionaliteit ondersteunt wordt vanaf vandaag aangeboden in de Apple App Store.

Sinds maart kunnen bezitters van een Android smartwatch de speciaal voor hen ontwikkelde KLM app downloaden in de Google Play Store.