woensdag , 24 april 2024
Nieuwe balies Den Helder Airportkopie

Nieuwe incheckbalies in gebruik genomen op Den Helder Airport

Den Helder, 23 juli 2015 – Den Helder Airport heeft vandaag nieuwe incheckbalies in gebruik genomen. Een uitbreiding van de inchecksectie was nodig, om aan de vraag van de op de luchthaven gevestigde operators te voldoen voor snellere inchecktijden.

“Onze focus ligt op het op niveau houden van onze service levels. Recent is een deel van onze helikopterspots gerenoveerd. Nu werken we aan de capaciteitsuitbreiding om het toegenomen aantal passagiers op tijd te kunnen afhandelen”, aldus Conny van den Hoff, directeur van Den Helder Airport.

In vijf jaar tijd is het aantal passagiers dat gebruik maakt van Den Helder Airport, met 22 procent gestegen tot 147.000 per jaar. Dit betreft voornamelijk personeel dat offshore werkt en dagelijks per helikopter van en naar de circa 135 gas-, olie- en serviceplatforms gaat. Het aantal vliegbewegingen ligt rond de 23.000 per jaar. Den Helder Airport is daarmee een van de grootste offshore helihavens van Noordwest-Europa.

Ambities
Den Helder Airport meldde eerder dit jaar nieuwe markten te willen aanboren. Zo liggen er bijvoorbeeld kansen in het faciliteren van lijndienstvluchten en charters (maximum capaciteit 30-50 personen) om offshore personeel uit binnen- en buitenland rechtstreeks van en naar Den Helder te vervoeren. De focus ligt op directe lijnverbindingen tussen Aberdeen en Esbjerg.

In verband met de ideale ligging ten opzichte van de zuidelijke Noordzee wil Den Helder Airport, in samenwerking met zee- en offshore haven Port of Den Helder, zich ook richten op helikoptervervoer van onderhoudspersoneel naar het toenemend aantal windmolenparken in de Noordzee.